Regulament loc de joaca PlayZone Timisoara
REGULAMENT LOC DE JOACA PLAYZONE
    PLAYZONE ESTE UN SPATIU DE JOACA INTERIOR, INCHIS, UNDE COPIII SE POT DISTRA, ANTRENA, SOCIALIZA, INVATA SA SE DESCURCE IN DIVERSE SITUATII SI CONJUNCTURI SOCIALE, MOTRICE, DECIZONALE, CONTRIBUIND LA DEZVOLTREA PSIHICA, FIZICA SI SOCIALA A ACESTORA. PLAYZONE NU POATE FI ASOCIATA CU FORME DE INGRIJIRE SAU EDUCARE A COPIILOR, TIP CRESA, GRADINITA, BABYSITTING, BONA, ETC. COSTUL BILETULUI DE INTRARE SE REFERA EXCLUSIV LA UTILIZAREA ECHIPAMENTELOR DE JOACA SI A JUCARIILOR. NE ASUMAM DREPTUL DE A NE SELECTA CLIENTELA.
 • Cum sa ne urcam corect pe scara
 • Cum sa folosim leaganul in siguranta
 • Cum sa ne dam pe tobogan fara sa ne lovim
 • Reguli pentru folosirea corecta a trambulinei
 
REGULI
    PREZENTUL REGULAMENT SE APLICA TUTUROR CELOR CARE INTRA LA LOCUL DE JOACA. PRIN INTRAREA LA LOCUL DE JOACA ACCEPTATI TOATE PREVEDERILE PREZENTULUI REGULAMENT. CITITI-L SI EXPLICATI-L COPIILOR DVS. PLAYZONE NU SE FACE RESPONSABIL DE ORICE CONSECINTA REZULTATA IN URMA NECITIRII REGULAMENTULUI SAU NERESPECTARII CLAUZELOR CUPRINSE MAI JOS.
COPII SI ADULTII INSOTITORI TREBUIE SA POARTE SOSETE IN SPATIUL DE JOACA TOT TIMPUL. LA NEVOIE SOSETELE SE POT PROCURA DE LA RECEPTIE CONTRA COST.
 1. STRUCTURA DE JOACA MODULARA ETAJATA MARE SE ADRESEAZA COPIILOR CU VARSTA CUPRINSA INTRE 3 SI 13 ANI,CU GREUTATE CORPORALA SUB 45 DE KG. SI INALTIME SUB 153 CM.CELE 3 TOBOGANE MARI POT FI FOLOSITE DOAR DE COPIII PESTE 4 ANI.
 2. COPIII SUB 4 ANI TREBUIE INSOTITI DE PARINTE CARE LE POARTA RESPONSABILITATEA IN TOTALITATE. COPIII SUB 3 ANI POT FOLOSI DOAR JUCARIILE SAU ZONELE SPECIFICATE PENTRU ACEASTA GRUPA DE VARSTA AFLATE LA PARTERUL LOCULUI DE JOACA.
 3. INSOTITORII ADULTI AI COPIILOR CARE INTRA CU ACESTIA LA LOCUL DE JOACA LE POARTA DE GRIJA IN TOTALITATE SI ISI ASUMA INTREAGA RESPONSABILITATE PENTRU PROPRII COPII. ESTE INTERZISA UTILIZAREA ECHIPAMENTELOR DE JOACA DE CATRE ADULTII INSOTITORI.
 4. PARINTII COPIILOR INTRE 3 SI 4 ANI CARE NU DORESC SA-I INSOTEASCA PE ACESTIA LA LOCUL DE JOACA TREBUIE SA SEMNEZE DECLARATIA AFLATA LA RECEPTIE, CA-SI ASUMA RESPONSABILITATEA LASARII ACESTORA SINGURI SI ORICE CONSECINTA REZULTA DIN ACEASTA.
 5. UTILIZAREA LOCULUI DE JOACA SE VA FACE RESPECTAND REGULILE DE SIGURANTA PREZENTATE ATAT IN SCRIS CAT SI PRIN SEMNALISTICA/PICTOGRAME IN ZONA DE INTRARE SI IN LOCUL DE JOACA SI PE CARE ADULTII TREBUIE SA LE EXPLICE COPIILOR LOR INAINTEA INTRARII LA JOACA.
 6. LOCUL DE JOACA ESTE SUPRAVEGHEAT DE PERSOANE ANGAJATE SPECIAL PENTRU ACEST POST, DAR ACESTIA NU ISI ASUMA RESPONSABILITATEA PENTRU :A) CERTURILE, LOVITURILE, ACCIDENTELE SI RELATIILE DINTRE COPII, INTERVENIND INTRE ACESTIA DOAR DACA AU POSIBILITATEA SI OBSERVA PROBLEMELE SI ALTERCATIILE. B) ACCIDENTELE, LOVIRILE PROVOCATE DIN NERESPECTAREA DE CATRE COPII A REGULILOR DE UTILIZARE A LOCULUI DE JOACA, A REGULAMENTELOR, A FOLOSIRII NECORESPUNZATOARE A ECHIPAMENTELOR, APARATELOR DE JOACA SI JUCARIILOR, DIN NECUNOASTEREA REGULILOR PREZENTULUI REGULAMENT DATORATA NECITIRII ACESTORA DE CATRE INSOTITORI, DIN NEASCULTAREA SI REFUZUL RECOMANDARILOR SUPRAVEGHETORILOR, DIN NEATENTIA COPIILOR ;C) ACCIDENTELE, LOVITURILE PROVOCATE DIN CAUZA PROBLEMELOR DE SANATATE MENTALA, PSIHICA, ETC SI MOTRICITATE ALE COPIILOR;D) PROBLEMELE APARUTE DIN INCAPACITATEA SAU SLABA CAPACITATE DE COMUNICARE A COPIILOR , A COPIILOR INTRE EI SAU CU PERSONALUL SUPRAVEGHETOR; E) DIN NEGLIJENTA ADULTILOR INSOTITORI. 5 SUPRAVEGHETORII AU ROL DE SUPERVIZARE GENERALA A LOCULUI DE JOACA SI NU A FIECARUI COPIL IN PARTE.( CONF. ART. 6) pct.d) HG 435/2010)
 7. SUPRAVEGHETORII VOR AJUTA PE COPIII FARA INSOTITOR LA TOALETA DACA ESTE CAZUL , DAR NU SUNT OBLIGATI SA O FACA.
 8. PLAYZONE NU TOLEREAZA CEARTA, BATAIA, COMPORTAMENTUL VIOLENT, AGRESIV,OBSCEN, LIMBAJUL URAT, GLUMELE RAU INTENTIONATE ALE COPIILOR SAU INSOTOTORILOR ACESTORA VIS-A-VIS DE CEILALTI COPII/INSOTITORI/PERSONAL PLAYZONE.IN SITUATIILE ENUMERATE, PERSOANELE IMPLICATE POT FI AVERTIZATE SA PARASEASCA LOCUL DE JOACA IMEDIAT FARA RETURNAREA CONTREAVALORII BILETULUI DE INTRARE SI FARA REPRIMIREA ULERIOARA LA LOCUL DE JOACA.
 9. COPIILOR LI SE INTERZICE SA AIBA ASUPRA LOR OBIECTE ASCUTITE, PRECUM CUTITE, BETE, CREIOANE, PIXURI, CHEI SI ALTE OBIECTE CONTONDENTE IN TIMPUL UTILIZARII LOCULUI DE JOACA. IN CAZUL INTRODUCERII ACESTORA IN LOCUL DE JOACA PARINTELE ESTE UNICUL RESPONSABIL PENTRU ORICE CONSECINTA INTELEGAND SI RASPUNDEREA PENTRU ACCIDENTELE PROVOCATE ALTOR COPIII SAU DISTRUGERILE REALIZATE.
 10. IN TIMPUL JOCULUI IN PISCINA CU MINGI, CAPUL COPIILOR TREBUIE SA FIE INTOTDEAUNA LA SUPRAFATA SI ACESTIA NU AU VOIE SA ARUNCE CU MINGI SAU SA SE ARUNCE PESTE MINGI.
 11. SE INTERZICE ALUNECAREA CU CAPUL INAINTE PRIN TUNEL/BARA/TUB/TOBOGAN SAU URCAREA DE JOS IN SUS PE TOBOGANE; SE INTERZICE IMPINGEREA ALTOR COPII PE SCARI SAU IN ORICARE ALT LOC DIN SPATIUL DE JOACA; SE INTERZICE ALUNECAREA PE BURTA SAU PE SPATE PE TOBOGAN. COPIII NU AU VOIE SA SE CATERE PE PLASA DE PROTECTIE. NU SE ADMITE URCAREA IN PICIOARE PE LEAGANE/BICICLETE/MASINUTE.; NU SE ADMITE SARIREA DE PE PERETELE DE CATARARE/ DE PE SALTEA SAU DIN ALT LOC MAI INALT, COBORANDU-SE NORMAL PAS CU PAS. NU SE ADMITE URCAREA JUCARIILOR DE LA PARTER LA ETAJELE SUPERIOARE SAU PE TOBOGANE.
 12. CELOR CARE SUFERA DE VREO AFECTIUNE MEDICALA, INCLUZAND RACELI, VIROZE, BOLI CONTAGIOASE,ETC.LI SE INTERZICE ACCESUL IN LOCUL DE JOACA. COPII CU PROBLEME PSIHICE, MENTALE, DE VEDERE SAU MOTRICITATE TREBUIE INSOTITI DE UN ADULT CARE ISI ASUMA RESPONSABILITATEA PENTRU ACESTIA.
 13. ESTE INTERZIS ACCESUL CU MANCARE SI BAUTURA IN LOCUL DE JOACA.
 14. ESTE INTERZISA DISTRUGEREA JUCARIILOR SI A SPATIULUI DE JOACA (INCLUSIV PRIN SCUIPAT, MURDARIRE, ZGARIERE, RUPERE, SMULGERE, LOVIRE). DACA TOTUSI SE PRODUCE DISTRUGEREA DE CATRE COPIL, PARINTELE ISI ASUMA RESPONSABILITATEA ACHITARII CONTRAVALORII PAGUBELOR.
 15. VA RUGAM SA CURATATI MAINILE/ SA SPALATI MAINELE CU APA SI SAPUN LA INTRARE, LA IESIRE SI DUPA FOLOSIREA TOALETEI.
 16. COPIII NU TREBUIE SA-SI ADUCA PROPRIILE JUCARII IN SPATIUL NOSTRU DE JOACA, DACA TOTUSI INTRODUC JUCARII CARE NU NE APARTIN NU RASPUNDEM PENTRU ACESTEA.
 17. ESTE INTERZISA INTRAREA COPIILOR LA LOCUL DE JOACA CU TELEFONUL MOBIL, SISTEME MP3, APARATE AUDIO CU FIRE, LANTURI LUNGI IN JURUL GATULUI , BROSE CU AC SI ALTE OBIECTE CARE AR PUTEA REPREZENTA UN PERICOL PENTRU PURTATOR SAU CEILALTI COPII.
 18. ESTE INTERZIS JOCUL CU APA DE LA TOALETA SAU APA DE BAUT.
 19. IN PERIOADELE AGLOMERATE , SAMBATA SI DUMINICA NU SE ACCEPTA INTRAREA A 2 INSOTITORI CU UN SINGUR COPIL;
 20. PENTRU COPIII CARE DORESC SA FIE CHEMAT PARINTELE SA-I IA DE LA LOCUL DE JOACA, PERSONALUL DE LA RECEPTIE VA ANUNTA TELEFONIC PARINTELE DOAR DACA COPILUL COMUNICA DORINTA SA SUPRAVEGHETORILOR, PUTAND EXISTA DECALAJE DE LA EXPRIMAREA DORINTEI PANA LA APELAREA TELFONICA A PARINTELUI IN FUNCTIE DE AGLOMERAREA DE LA RECEPTIE SAU DE EXPRIMAREA SIMULTANA A PROBLEMELOR MAI MULTOR COPII.
 21. COPIII VOR PUTEA IESI DE LA LOCUL DE JOACA DOAR DUPA CE IN PREALABIL PARINTELE/INSOTITORUL ISI ANUNTA IN PREALABIL INTENTIA LA RECEPTIE SI COPILUL VA FI CHEMAT PRIN MICROFON; PLECAREA DE LA LOCUL DE JOACA FARA A ANUNTA IN PREALABIL SAU FARA A ACHITA VA FI URMATA DE NEPRIMIREA ULTERIOARA A COPILULUI LA LOCUL DE JOACA.
 22. PENTRU PARINTII/ INSOTITORII CARE NU MAI DETIN BILETUL CU NUMARUL COPILULUI, NU CUNOSC NICI ALTE DETALII LEGATE DE INTRAREA COPILULUI SI DORESC SA IA COPILUL DE LA LOCUL DE JOACA, PERSONALUL DE LA RECEPTIE VA VERIFICA TELEFONIC LA NUMARUL LASAT LA INTRARE DE INSOTITOR DACA POATE LASA COPILUL IN COMPANIA ADULTULUI SOLICITANT, MASURA LUATA PENTRU SIGURANTA COPILULUI.
 23. FILMAREA SAU FOTOGRAFIEREA IN INCINTA LOCULUI DE JOACA ESTE INTERZISA FARA APROBAREA CONDUCERII LOCULUI DE JOACA.
 24. TOATE REGULILE DE MAI SUS SUNT VALABILE SI PENTRU COPIII INVITATI AI ALTOR COPII, PENTRU GRUPURI ORGANIZATE SAU PENTRU COPIII INVITATI LA PETRECERI ORGANIZATE IN CADRUL PLAYZONE. RESPONSABILITATEA EXPLICARII REGULILOR REVINE ADULTILOR INSOTITORI, PARINTILOR SARBATORITULUI, CADRELOR DIDACTICE INSOTITOARE.
 25. PARINTII SI COPIII CARE LASA OBIECTE PERSONALE, HAINE, PANTOFI, BAGAJE LA CUIER SAU ZONA DE INTRARE O FAC PE PROPRIA RASPUNDERE. PENTRU CEI CARE DORESC, LOCUL DE JOACA ARE ALTERNATIVA DULAPURILOR INCHISE CU CHEIE CONTRA COST.
 26. PLAYZONE ISI REZERVA DREPTUL DE A LIMITA LA UN MOMENT DAT ACCESUL LA LOCUL DE JOACA ANUNTAND PERIOADE DE PAUZA ATUNCI CAND SITUATIA O IMPUNE. DE ASEMENEA NE REZERVAM DREPTUL DE A INCHIDE LOCUL DE JOACA PE O ANUMITA PERIOADA FARA ANUNTARE PREALABILA.
 27. PETRECERILE SI CURSURILE PLAYZONE AU UN REGIM SEPARAT , PENTRU CONSULTAREA CONDITIILOR CARORA VA RUGAM SA VA ADRESATI PERSONALULUI DE LA RECEPTIE.
 28. PLAYZONE POATE ACTIONA PE CALE JURIDICA IMPOTRIVA CELOR CARE INCALCA UNA SAU MAI MULTE DIN PREVEDERILE PREZENTULUI REGULAMENT.
 29. RESPECTAND REGULILE DE MAI SUS, ATAT COPIII DVS. CAT SI CEILALTI SE VOR JUCA IN SIGURANTA SI VOR PETRECE TIMPUL LA NOI IN MOD PLACUT, CIVILIZAT SI DISTRACTIV.
 30. CEL MAI IMPORTANT: RELAXATI-VA SI DISTRATI-VA!!!